Israels jordbruksminister bad för regn

Fyra års torka har orsakat stora problem i landet.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

När tekniken inte räcker till valde Israels jordbruksminister att testa ett annat alternativ. Enligt nyhetsbyrån Reuters samlade han på torsdagen några tusen personer vid Västra muren i Jerusalem för att be om regn.

Fyra år av kraftig torka har överbelastat Israels avsaltnings- och avloppsreningsverk samt påverkat landets mest bördiga regioner negativt - samtidigt som regeringen inte har kunnat hitta någon lösning på den prekära situationen.

Jordbruksminister Uri Ariel, en ortodox jude, kan bestämma i vattenfrågor och hur resurserna ska fördelas, men för att balansera vetenskapen med det andliga har han samarbetat med ledande rabbiner för att organisera en allmän bönesamling.

En folkmassa på några tusen personer samlades vid Västra muren i Jerusalem, den heligaste platsen för judar, där de bad en särskild bön för att torkan ska upphöra.

– Vi har väsentligt sänkt kostnaden för vatten, vi genomför många studier om hur man kan spara vatten i olika grödor, men bön kan verkligen hjälpa till, sa Uri Ariel enligt Reuters.