Jesus är förebilden för Årets Västeråsare Lennart Klaar

Lennart Klaar har utsetts till Årets Västeråsare 2017. Motivering: "Han värnar om det goda i Västerås".

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Lennart Klaar är mannen bakom Facebookgruppen Vänliga Västerås och initiativtagaren till en Lyskväll för att ta farväl av sommaren.

Och enligt en intervju i VLT är det Jesus som är hans förebild.

– Kristendomen står för kärleksbudskapet. Var mot andra som du själv vill bli bemött, sa Lennart Klaar, känd för sitt stora leende och vänlighet, till tidningen i december 2014.

Nu tre år senare har han förärats en annan tidnings stora utmärkelse. Årets Västeråsare 2017. Priset delas ut varje år av Västerås tidning och uppmärksammar invånare som gör Västerås till en bättre stad att bo i.

Läs mer: Lennart anordnade kärleksmanifestation efter skottlossning i Västerås

 

600 medlemmar och Lysmanifestation

Lennart Klaar startade Facebookgruppen Vänliga Västerås. Den har som mål att få Västeråsarna att bli vänligare mot varandra. I dag har den tio år på nacken och över 6000 medlemmar. Västeråsarna använder den till att dela positiva upplevelser och goda nyheter om Västerås med varandra.

I augusti 2017 lystes hamnen i Västerås upp av flera tusen ljusmarschaller. Även det på Lennarts initiativ. "Bara ett av alla lysande initiativ av den ständigt leende doktorn", skriver juryn i motiveringen.

Läs också: Stefan Claar tacksam för stora stödet genom sjukdomen