Joel Höglund välsignade svenska VM-laget - succé på Twitter

Joel Höglund gjorde korstecknet och välsignade varje spelare i det svenska VM-laget - och la ut filmklippet på Twitter. Hittills har 22 000 personer gillat hans klipp.
– Det är mer än jag trott, säger han.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

I samband med Sveriges match mot Sydkorea måndags, som Sverige vann med 1-0, fick Joel Höglund en idé.

– Jag hade sett en mexikansk kvinna göra just så för spelarna i Mexikos landslag. Och de vann ju sensationellt mot Tyskland. Så jag bestämde mig att göra samma sak för det svenska VM-laget, berättar Joel Höglund för Dagen.

På filmklippet ser man hur han framför tv-skärmen gör korstecknet varje enskild spelare i den svenska startelvan medan laget står uppradat vid nationalsången precis innan kick off i VM-matchen mot Sydkorea.

– Jag tänkte att det kanske kunde ha en positiv effekt att välsigna spelarna och det var ju jättekul att Sverige lyckades vinna även om det satt lite långt inne, säger Joel, som själv är kristen sedan barnsben och växte upp i Immanuelskyrkan i Örebro.

Har visats 380 000 gånger

Och responsen på det ovanliga initiativet har inte låtit vänta på sig. I dagsläget har ungefär 22 000 gjort tummen upp för filmklippet, som bara är någon minut lång. Och det har visats 380 000 gånger på Twitter.

– Responsen är mer än jag trodde men jag fick banning från flera följare som hörde av sig. De tycker att jag inte höll handen på ett korrekt sätt, och påpekar även att det borde varit en äldre kvinna som gjorde ritualen och att målvakten borde fått två korstecken.

Läs mer: VM-aktuelle Viktor Claesson om sin uppväxt i frikyrkan

 

 

Kanske är det inte så konstigt att Joel lyckas nå fram i sociala medier. Sedan två och ett halvt år arbetar han som redaktör för sociala medier på Utbildningsradion i Stockholm. Just nu är han dock på semester och hälsar på sina föräldrar i sommarstugan i Ljusfallshammar i Östergötland.

Blir det något mer klipp från din sida, kanske innan matchen mot Tyskland?

– Jag har funderat på saken, men vet av erfarenhet att det kan vara bäst att lugna sig lite. Så till tyskmatchen låter jag nog bli. Men kanske kan jag hitta på något när vi möter Mexiko i sista matchen i gruppspelet. Det kunde kanske vara lite roligt eftersom jag fått många följare från Mexiko efter detta.

Läs också: VM-spelaren Isaac Kiese Thelin fick förbön på scen i Citykyrkan, Örebro