Kaggeholms rektor: Jag tror på en jättebra framtid för skolan

Filadelfiakyrkans medlemmar har beslutat att välkomna Kaggeholms folkhögskola.
– Jätteroligt, säger Kaggeholms rektor Clas Newman, till Dagen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Tidigare i år blev det klart att Kaggeholms slottsområde på Helgö hade sålts och att Kaggeholms folkhögskola skulle flytta närmare Stockholm. På tisdagskvällen röstade medlemmarna i Filadelfiakyrkan på Rörstrandsgatan ja till ett omfattande renoveringsprojekt vilket också möjliggör en inflyttning av folkhögskolan i kyrkans lokaler.

Förhoppningen är att flytten ska kunna genomföras sommaren 2019. Men Clas Newman förklarar att det finns alternativ.

– Under det kommande läsåret kommer vi att vara kvar på Kaggeholm, då hyr vi tillbaka lokalerna. Och om vi inte får tillgång till lokalerna på Rörstrandsgatan nästa sommar kan vi nog vara kvar på Kaggeholm lite längre.

Läs också: Kaggeholm är sålt - här är köparna
 

"Det återstår mycket jobb"

Clas Newman konstaterar att renoveringen av Filadelfiakyrkan och Rörstrands slott är en komplicerad process och att det återstår flera frågetecken. Han nämner bland annat att det inte är klarlagt när renoveringen kan påbörjas, vilka delar som först renoveras samt om det går att bedriva skolverksamhet i lokalerna parallellt med pågående renovering.

– Det återstår mycket jobb, säger han samtidigt som han betonar att han är positiv till flytten.

– Jag tror på en jättebra framtid för Kaggeholm eftersom den här flytten ger oss spännande möjligheter att utveckla samverkan med församlingsrörelsen och samhället.

Läs mer: Klart: Filadelfiakyrkan i Stockholm byggs om

 

Pingströrelsens gemensamma framtidsbild

I ett gemensamt pressmeddelande från Filadelfiakyrkan och Kaggeholm står det att arbetet med den gemensamma visionen i hög grad har "tagit sin utgångspunkt i Pingströrelsens gemensamma framtidsbild, som handlar om hur rörelsen vill utvecklas framåt".

– Jag är väldigt glad för att Filadelfia och Kaggeholm på det här sättet är med och driver på för att förverkliga framtidsbilden, säger Daniel Alm, föreståndare för Pingströrelsen i Sverige.

– En så här central placering av Kaggeholm kommer också hjälpa skolan att förtydliga sin profil och öka samverkan med alla våra församlingar i regionen. Vi glädjer oss över att vårt utbildningsarbete växer och utvecklas, säger Daniel Alm.