Karolinska nu på internationell lista över antisemitism

Simon Wiesenthal Center utser varje år de tio värsta antisemitiska incidenterna. Svenska sjukhuset kvalar in i år, och sjukhusets rykte är skadat menar organisationen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Det är Karolinska universitetssjukhusets bristfälliga hantering av uppgifterna om antisemitiska trakasserier som renderar sjukhuset platsen på listan, skriver Dagens Nyheter.

Rabbin Abraham Cooper är kritisk till att Karolinska inte tog fallet på allvar förrän medier började skriva om det.

Läs mer: DO utreder anklagelser om antisemitism på Karolinska

 

Inget har hänt

Han menar också att inget hänt i ärendet under den senaste månaden.

Tillförordnade sjukhusdirektören Annika Tibell säger att arbetet mot trakasserier och kränkningar fortsätter på Karolinska. Hon skriver i en kommentar:

"Vi har tagit del av artikeln som har publicerats i medier i kväll och ser mycket allvarligt på att Simon Wiesenthal Center överväger att inkludera Karolinska på sin årslista. Vi kunde ha agerat snabbare under våren men under hela hösten har vi arbetat målmedvetet och fokuserat", skriver hon.

Läs även: Karolinska sjukhuset får kritik för hantering av antisemitism

 

Slutrapport i januari

Karolinska universitetssjukhuset har gått ut med ett pressmeddelande, där de säger att en slutrapport om ärendet bör vara klar före utgången av januari 2019.

Läs också: Judar i Sverige upplever ökad antisemitism

Läs mer om antisemitismen i Sverige

Alla tidigare artiklar
MORS DAG
Elinor Tidholm med sina sju biologiska barn. Från vänster: Niklas (svärson), Greta och Linnéa (tvillingar), Elinor (mamman), Alf, Kerstin, Hannele (sittande svärdotter med sonen Eton), Gustav, Gregor och Emeli.
Foto: Privat
Foto: Privat