Katoliken Dele Alli ber om engelsk seger i VM

Inför VM-semifinalen mot Kroatien avslöjar den engelske mittfältaren Dele Alli, som är katolik, att han ber om seger.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Sveriges förlust mot England i en av fotbolls-VM:s kvartsfinaler svider fortfarande. Faktum är att Englands båda målgörare är katoliker.

Harry Maguire, som nickade in 1-0 på hörna, gick på St Mary´s Roman Catholic High School i Derbyshire. Trots att det är tio år sedan han lämnade skolan - vars motto är "Leva, älska och lära i ljuset av Kristus" - har han återvänt vid flera tillfällen till elevernas och lärarnas stora förtjusning.

– Han var en utomordentlig elev som alltid jobbad hårt. Han ställde aldrig till några problem och hade alltid en god attityd, säger studierektor Sue Caines till The Times.

Gör korstecknet

Den andre katoliken är Bamide Jermaine Alli, eller Dele Alli som han är mer känd som. Han gjorde det avgörande 2-0 målet mot Sverige, också det på nick, och brukar göra korstecknet innan han går ut på fotbollsplanen.

Född i Milton Keynes av nigerianska föräldrar hade han en problematisk uppväxt vilket bland annat innebar att han flyttade till en annan familj, som han refererar till som sina "adoptivföräldrar" trots att han inte är adopterad.

Dele Alli värvades från Milton Keynes av storlaget Tottenham år 2015 och slog igenom i Premier League redan under sin första säsong i världens bästa fotbollsliga.

Han räknas som en av de allra bästa mittfältarna i världen i sin generation och är numera given i det engelska landslaget som gör succé vid VM i Ryssland.

Alltid samma bön

Inför semifinalen på onsdag kväll mot Kroatien, ett lag som också har flera katolska spelare, berättar han om sina rutiner innan matcherna. Dele Alli berättar att han är lite vidskeplig.

– Jag tar ett iskallt bad kvällen innan match. Och jag går alltid in på planen med höger ben först. Jag vet inte varför jag gör så men jag hoppas att det ger oss tur, säger han enligt belfasttelegraph.co.uk.

Han ber också alltid en bön till Gud innan matcherna. Så också under VM-slutspelet, rapporterar The Guardian:

– Jag ber alltid en bön innan matcherna och det är alltid samma bön. Den är enkel: Att jag ska göra mål och att mitt lag ska vinna, säger han med en glimt i ögat.

Dele Alli är 22 år och har blivit utsedd till Premier Leagues bästa unga spelare, PFA Player of the Year, två år i rad.