Katolska kyrkan lanserar e-rosenkrans

Rosenkransen ska påminna och underlätta bönelivet. Nu har Katolska kyrkan lanserat en e-rosenkrans som används tillsammans med en app i mobiltelefonen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

"Projektet förenar det bästa av Kyrkans spirituella tradition med de senaste framstegen inom den teknologiska världen, skriver Vatican News.

E-rosenkransen kan bäras som ett armband och aktiveras genom att användaren gör korstecknet. Enheten synkroniseras med en gratis app vilket ger åtkomst till en ljudguide, exklusiva bilder och personligt innehåll om rosenkransbönen.

Bönesatsningar varje månad

Projektet, som på engelska heter med Click To Pray eRosary, är ett initiativ från påvens världsomspännande bönenätverk. Syftet med nätverket är, enligt Vatican News, att mobilisera katoliker "genom bön och handling inför de utmaningar som mänskligheten och kyrkan har framför sig". Dessa utmaningar tas upp i särskilda bönesatsningar varje månad.

Till nätverket finns en officiell app, "Click to Pray", och nu har appen alltså kompletterats med en e-rosenkrans.

Kors lagrar all teknisk data

Vatican News skriver att e-rosenkransen, som kostar drygt 1 100 kronor, består av tio svarta agat- och hematitpärlor samt ett kors som lagrar all teknisk data som finns i appen.

När e-rosenkransen är aktiverad har användaren möjlighet att välja mellan flera olika typer av rosenkransböner. Och när bönen väl har påbörjats visar e-rosenkransen hur långt användaren har kommit.

POLISVÅLDET I USA
Övergrepp i kyrkan
Isolerade tonåringar
Når universitets- och gymnasiestudier sker på distans, får många församlingar en ny målgrupp av äldre ungdomar i ungdomsarbetet. Bilden är från ett seminarium för unga vuxna på Nyhemskonferensen. 
Foto: Natanael Johansson
Foto: Natanael Johansson