Katolska nunnor till Trump: Vårda ditt språk

En konferens för katolska nunnor har skickat ett brev till Donald Trump. Där vädjar de till presidenten att välja sina ord bättre.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Det är den årliga konferensen Leadership Conference of Women Religious, LCWR, som i en gemensam skrivelse uppmanar Trump att vårda sitt språk.

Den amerikanske presidenten har under sina tre år i Vita huset gjort sig känd för upprepade attacker på meningsmotståndare, inte minst på sociala medier.

Sluta splittra

I brevet ber nunnorna Trump att sluta använda den sortens retorik som kan splittra människor, rapporterar Catholic New Service.

Brevet skrevs nyligen vid LCWR:s årskonferens i Scottsdale, Arizoa där drygt 600 kvinnor deltog. LCWR representerar ordnar med cirka 35 000 nunnor.

Nunnorna vädjar till Trump att sluta använda ett språk som missaktar och avhumaniserar människor. De skriver att de förväntar sig att alla som tjänar Amerikas förenade stater som ledare, alltid tänker på allas välmående och självaktning.

Alla har ansvar

Brevskrivarna drar en parallell till påven Franciskus tal till den amerikanska kongressen under ett besök 2015. I talet menade påven att en nations alla söner och döttrar har ett uppdrag och ett personligt och socialt ansvar.

Nunnorna uppmanar presidenten att inspirera och använda sin position till att frambringa läkning. Brevet avslutas med att nunnorna berättar att de ber för att landet ska läkas.

Läs fler artiklar om Donald Trump

Alla tidigare artiklar
”När vi inte åker iväg till en lägergård långt borta, utan håller oss hemma kan fler barn vara med. Dels blir det ofta billigare att vara hemma, och dels kan barn som bara råkar se att något händer trilla in spontant”, säger Julia Adolfsson på Frälsningsarmén om att arrangera barnläger i coronatider. 
Foto: Marina Lakotka
Foto: Marina Lakotka