Nyheter

Katolska nunnor till Trump: Vårda ditt språk

En konferens för katolska nunnor har skickat ett brev till Donald Trump. Där vädjar de till presidenten att välja sina ord bättre.

Det är den årliga konferensen Leadership Conference of Women Religious, LCWR, som i en gemensam skrivelse uppmanar Trump att vårda sitt språk.

Den amerikanske presidenten har under sina tre år i Vita huset gjort sig känd för upprepade attacker på meningsmotståndare, inte minst på sociala medier.

Sluta splittra

I brevet ber nunnorna Trump att sluta använda den sortens retorik som kan splittra människor, rapporterar Catholic New Service.

Brevet skrevs nyligen vid LCWR:s årskonferens i Scottsdale, Arizoa där drygt 600 kvinnor deltog. LCWR representerar ordnar med cirka 35 000 nunnor.

Nunnorna vädjar till Trump att sluta använda ett språk som missaktar och avhumaniserar människor. De skriver att de förväntar sig att alla som tjänar Amerikas förenade stater som ledare, alltid tänker på allas välmående och självaktning.

Alla har ansvar

Brevskrivarna drar en parallell till påven Franciskus tal till den amerikanska kongressen under ett besök 2015. I talet menade påven att en nations alla söner och döttrar har ett uppdrag och ett personligt och socialt ansvar.

Nunnorna uppmanar presidenten att inspirera och använda sin position till att frambringa läkning. Brevet avslutas med att nunnorna berättar att de ber för att landet ska läkas.

Fler artiklar för dig