KD har anlitat fler utfrågare än Bert Karlsson

Men vilka andra profiler som Ebba Busch Thor ska ha med på förvalsturnén är ännu okänt.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Artikel efter artikel har nu skrivits för att analysera vad Bert Karlsson kan tillföra Kristdemokraterna sedan det blev känt att han följer med Ebba Busch Thor på valturné.

Själv säger den vältalige entreprenören att med hans hjälp kan Kristdemokraterna nå uppemot 8-10 procent av rösterna. Samtidigt stämplar ett flertal politiska kommentatorer KD:s val av samarbetspartner som desperat.

Inte bara Bert

Men det är inte bara Bert Karlsson som ska följa med Ebba Busch Thor på turné. Det berättar partiledaren själv, då Dagen träffar henne för en intervju inför de kommande kommundagarna i Jönköping.

– Men vilka andra, det är inte offentliggjort än, säger Ebba Busch Thor, som inte vill gå längre än att avslöja att det rör sig om lite olika typer av utfrågare.

 

Läs mer: KD - därför värvade vi Bert Karlsson till vår kampanj

 

Vad kan Bert Karlsson tillföra Kristdemokraterna?

– Han ska inte in i partiet utan han är inbjuden som utfrågare och jag är glad att han tackat ja till det uppdraget. Han kan sänka tröskeln till att komma på ett politiskt möte, säger Ebba Busch Thor till Dagen.

– Jag tänker ge mig ut på en omfattande förvalsturné under våren, och jag tror att den politiska debatten behöver föras utanför Stockholms tullar. Det kommer att vara öppna valmöten där vi har bjudit in lite olika utfrågare.

Inleder i Skara

Om någon av de andra utfrågarna som ska med väcker lika stor uppmärksamhet som Bert Karlsson återstår att se, troligtvis kommer namnen att offentliggöras på kommundagarna i Jönköping som börjar fredagen den 2 februari.

Första utfrågningen som Bert Karlsson kommer att hålla blir på Julahotellet i Skara den 19 mars.

 

Läs mer: Bert Karlssons språk tilltalar knappast KD:s kärnväljare

 

Läs fler artiklar om Kristdemokraterna

Alla tidigare artiklar