Kinesiska myndigheter rev megakyrka

Kinesiska myndigheter rev nyligen en kyrka med 3 000 sittplatser och arresterade pastorerna. Det skedde i provinsen Anhui i östra Kina, uppger China Aid.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Bilder visar stora schaktmaskiner som förstör kyrkan. Det hela ska ha skett nu i oktober, enligt Christian Today.

Organisationen China Aid, som jobbar med mänskliga rättigheter, uppger att myndigheterna inte har kunnat presentera några juridiska dokument som gett dem rätt att riva kyrkan i området Funan.

Pastorer gripna

De två pastorerna som internerades, Geng Yimin och Sun Youngyao, gjorde det med hänvisning till misstankar om att ha "samlat en folkmassa för att störa ordningen".

– Ännu ett tydligt exempel på hur den religiösa förföljelsen tilltar från den kinesiska kommunistregimen, säger Bob Fu, ledare för China Aid, enligt Christian Today.

Registrerad församling

Den aktuella jättekyrkan har rivits trots att församlingen har varit registrerad hos de kinesiska myndigheterna, och alltså inte hört till den underjordiska församlingsrörelsen.

I somras förstördes även en stor kyrka i grannprovinsen Henan – True Jesus Church – som också hörde till de registrerade kyrkorna, citerar Christian Today.

Läs mer "Alla minorieter ska rättas in i ledet"

POLISVÅLDET I USA
Övergrepp i kyrkan
Isolerade tonåringar
Når universitets- och gymnasiestudier sker på distans, får många församlingar en ny målgrupp av äldre ungdomar i ungdomsarbetet. Bilden är från ett seminarium för unga vuxna på Nyhemskonferensen. 
Foto: Natanael Johansson
Foto: Natanael Johansson