Kristdemokraterna värvar Bert Karlsson till sin valkampanj

Det ska vara raka rör utan krusiduller. Det är därför KD vänt sig till Bert Karlsson som nu ska ut på valturné med Ebba Busch Thor.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det slog ned som en bomb, nyheten att Bert Karlsson engagerar sig för Kristdemokraternas valkampanj.

– Det är drag, säger Peter Kullgren, KD:s valledare, som stannar halvvägs vid Ny Demokratis gamla välkända slogan om drag under galoscherna.

Har KD fått en supervärvning?

– Värvning och värvning. Det samarbete vi kommit överens om är att under den förvalsturné som Ebba ska göra kommer Bert vara med som utfrågare på några ställen, säger Peter Kullgren.

Turné i landet

Det handlar om en turné som sträcker sig till omkring 20 städer i landet, fokus kommer att vara på vård och omsorg, och på flera håll kommer det att bli publika utfrågningar.

– Där ska Bert på några ställen vara utfrågare. Det är vad vi kommit överens om.

Varför vänder ni er till Bert Karlsson?

– Bert har hört av sig till oss ganska frekvent, inte minst för att prata om vårt förslag att förstatliga sjukhusvården, där delar vi synen på att något radikalt måste hända för att vända utvecklingen.

Men det var KD som själva föreslog att han skulle vara utfrågare under turnén.

– Framförallt för att han är en oerhört rak person som inte kommer att nöja sig med det standardiserade politikersvaret under en utfrågning. Ebba kommer också att vara med i alla traditionella utfrågningar och gillar man hellre det formatet ska man titta på det, säger Peter Kullgren.

Läs också: Ebba och Bert slogs om utrymmet i Skara
 

Nå nya människor

Men med hjälp av Bert Karlsson ska det förmedlas kristdemokratisk politik på ett litet annat sätt, för att nå ut till olika människor.

Hur ser ni på hans bakgrund i Ny Demokrati, är det något ni vill förknippas med?

– Nu är det som utfrågare som Bert är med. Han har många olika erfarenheter, framför allt är han en superentreprenör. Men det ingen nackdel att han har suttit i riksdagen. Men det som Ny demokrati slogs för är inte i fokus här, utan han ska ställa frågor till Ebba, och en del obekväma.

Är han med i partiet?

– Det vet jag inte, men han har själv sagt i media att han röstat på oss.

Bert är väldigt frispråkig, kan ni få honom att hålla sig till partiprogrammet?

– Jag hoppas att Bert ska vara Bert i de här utfrågningarna, det är syftet, inte att allt ska vara tillrättalagt i minsta detalj. Alla som sett Bert vet att det inte går ge honom färdiga frågor och det är inte tanken med det här heller.

 

Läs mer: Elisabeth Sandlund: Bert Karlssons språk tilltalar knappast KD:s kärnväljare

 

 

 

Läs fler artiklar om Kristdemokraterna

Alla tidigare artiklar

Fakta: