Kristen organisation uppmanar till plast-fasta

"Hur vi behandlar Guds värld är en del av vår andliga disciplin"

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

I utvecklingsländer världen över är inte enorma sopberg av plast en ovanlig syn. När soporna samlas på hög ökar smittorisken för sjukdom. Om man i stället bränner soporna, vilket är vanligt, skapas hälsofarliga utsläpp som också skadar klimatet.

Organisationen Tearfund har fått se detta på plats genom projekten de arbetar med. Under den 40 dagar långa fastan fram till påsk uppmanar de därför kristna att minska sin konsumtion av plast och samtidigt skänka pengar till arbetet för att bygga upp återvinningsstationer i slummen i Indien och i Pakistan.

Tearfunds påverkansstrateg Dr Ruth Valerio säger till tidningen Church Times att minskningen av plast inte bara är en trendig rörelse, utan en uppmaning till alla kristna. "Hur vi behandlar människor i fattigdom och världen som Gud har skapat är en viktig del av vår andliga disciplin" säger hon.

Läs även: Många vill att hon ber under fastan

POLISVÅLDET I USA
Övergrepp i kyrkan
Isolerade tonåringar
Når universitets- och gymnasiestudier sker på distans, får många församlingar en ny målgrupp av äldre ungdomar i ungdomsarbetet. Bilden är från ett seminarium för unga vuxna på Nyhemskonferensen. 
Foto: Natanael Johansson
Foto: Natanael Johansson