Kristen påskkonferens firar femton år

Påskkonferensen Tre dagar i Kungsportskyrkan i Huskvarna 15-årsjubilerar i år.
– Vi vill förklara resan från långfredagens smärta och död till påskdagens glädje och uppståndelse, säger Eric Sandgren, projektledare för konferensen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Påsken är en av den kristna kyrkans allra största högtider. Det har man tagit fasta på i Kungsportskyrkan i Huskvarna där solen lyste över deltagarna under hela påskhelgen.

– Det är 20 grader och solsken, berättar Eric Sandgren som tar en paus och äter glass när Dagen ringer.

Han är ungdomspastor i Kungsportskyrkan och projektledare för konferensen.

– Det är fullt ös och aktiviteter av olika slag pågår i nästan varje hörn i kyrkan. Det är precis så vi vill ha det. Det är speciellt att få samlas så här, säger han.

Kommer år från år

Konferensen hålls för femtonde året i rad och ungdomarna fortsätter att strömma till år från år.

– Det är vi glada och tacksamma för. I år är vi cirka 450 ungdomar under dagtid och på kvällarna ungefär 800 personer, berättar Eric Sandgren.

I centrum står huvudpersonen Jesus. Hans golgatavandring, död på korset och uppståndelse går som en röd tråd genom allt som händer.

– Det är en stark berättelse som berör själva kärnan i det kristna budskapet.

Mycket på programmet

Som vanligt består programmet av bibelstudier, gudstjänster, workshops, gemenskap och mycket annat som varvas om vartannat.

– Årets tema är "Kom hem" och med det vill vi säga att alla är välkomna till Jesus oavsett vilka de är och vad har gjort. Det är grunden till allt vi gör i kyrkan.

Och deltagarna, som är från 13 år upp till 20, sover på luftmadrasser på en skola i närheten. Precis som det brukar vara på kristna läger och konferenser.

På konferensen medverkar bland andra Anna-Carin Abrahamsson, Marcus Olson, Lisa Fredlund och Mattias Martinson. Tre kristna profiler som delar med sig av olika bitar av påskens budskap.

– Dessutom har vi tre olika seminarier med andra talare som deltagarna kan välja bland: Hitta hem till påsken, hitta hem till bönen och tillbedjan samt hitta hem till Bibeln.

Från deltagare till ansvarig

Eric Sandgren hoppas och tror att det blir en ny konferens nästa år under påsken.

– Det siktar vi på. Jag har själv missat bara en enda konferens. De första åren var jag deltagare och det betydde jättemycket att få vara med.

– De senaste två år har jag varit projektledare och tidigare har jag haft olika ledaruppgifter. Det är fantastiskt att se alla ungdomar som tar till sig budskapet och växer i sin kristna tro.

Konferensen arrangeras av Kungsportskyrkan i Huskvarna, Team med uppdrag, Svenska alliansmissionens ungdom samt studieförbundet Bilda.

POLISVÅLDET I USA
Övergrepp i kyrkan
Foto: Cecilie Arcurs / iStock
Foto: Cecilie Arcurs / iStock
Isolerade tonåringar
Når universitets- och gymnasiestudier sker på distans, får många församlingar en ny målgrupp av äldre ungdomar i ungdomsarbetet. Bilden är från ett seminarium för unga vuxna på Nyhemskonferensen. 
Foto: Natanael Johansson
Foto: Natanael Johansson