Kristen tränarprofil tar över "svenskklubben"

Efter en succésäsong tar kristne hockeytränaren Pelle Hånberg över Kloten, som är en av Schweiz bästa hockeyklubbar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

För bara ett par veckor sedan vann SC Langenthal slutspelet i andraligan Swiss League. Laget tränades av Pelle Hånberg, som för några år sedan förde upp Karlskrona till SHL.

Det har fått de större klubbarna i Schweiz att få upp ögonen för den 52-årige tränaren som bland annat blev utsedd till Årets coach i svensk ishockey säsongen 2014-15.

Nu har Hånberg tackat ja till att bli tränare i EHC Kloten, skriver Världen idag. Han har skrivit ett tvåårskontrakt med klubben, som siktar på att gå upp i den högsta hockeyligan i Schweiz.

Kallad till sportvärlden

Kloten är något av en svenskklubb eftersom flera kända svenskar spelat där. Bland andra Kent Nilsson, Anders Eldebrink, Conny Evensson, Mikael Johansson och Charles Berglund.

Läs mer: Prisad hockeytränare coachade pingstpastorer

För ett par år sedan talade Pelle Hånberg på en stor konferens inför fem hundra pingstpastorer. Han berättade då vad den kristna tron betyder för honom både privat och i sin roll som hockeytränare.

– Jag upplever att Gud har kallat mig att vara i sportvärlden. Det gäller att se på människor vad de ska bli – inte bara vad de är nu, sa han då bland annat.

POLISVÅLDET I USA
Övergrepp i kyrkan
Isolerade tonåringar
Når universitets- och gymnasiestudier sker på distans, får många församlingar en ny målgrupp av äldre ungdomar i ungdomsarbetet. Bilden är från ett seminarium för unga vuxna på Nyhemskonferensen. 
Foto: Natanael Johansson
Foto: Natanael Johansson