Kristna verksamheter nominerade till Stockholmspris

En församling inom Frälsningsarmén och Stockholms stadsmissions verksamhet för unga har nominerats till utmärkelsen Min lokala hjälte av lokaltidningen mitt i.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Två kristna verksamheter är nominerade till Söderhjältar 2018, en utmärkelse som ges till "lokala hjältar" av tidningen Mitt i.

– Jag känner mig ärad och välsignad, säger Turid Bååth, verksamhetschef för Frälsningsarméns kår 393 på Södermalm som nominerats av tidningens läsare.

– Man blir ödmjuk. Det värmer att någon tänker att vi betyder så mycket att man tar sig tid att nominera,

Kår 393 är Stockholms yngsta Frälsningsarméförsamling. Som alla församlingar inom Frälsningsarmén bedriver Södermalmskåren omfattande social verksamhet, men här är det ensamstående mammor som står i särskilt fokus. Man anordnar bland annat kostnadsfria läger för familjer, pysselverkstad, träningspass och babysång, och hjälper kvinnor i skyddat boende.

"Finns till för de mest utsatta"

Den andra nominerade kristna organisationen, även den i på Södermalm, är Unga station som är en del av Stockholms stadsmission. Unga station vänder sig till blivande unga föräldrar, nyfödda bebisar, barn och unga upp till 20 år. Man erbjuder stöd och gemenskap, som gemensam matlagning och andra aktiviteter, och barnombud som man kan prata med när jobbiga saker inträffar i livet.

– Vi finns till för de mest utsatta, de som har det allra jobbigast i samhället, säger Erica Sandin, verksamhetschef på Unga station till Mitt i.

Hon berättar att hon är mycket stolt över det man gör på Unga station:

– Hjärtat får vara med, det finns kärlek i det professionella arbetet.

De övriga nominerade är Lisa Bengtsson från Nattvandrarna i Hammarby Sjöstad, Tobias Höckert som tränar tjejer i självförsvar och Peter Svensson som arbetar för att förebygga machokultur i Bajen och som för fyra år sedan startade Huskurage tillsammans med sambon och forskaren Nina Rung.

Böneutrop
Kyrka och politik