Kritik mot utredning av Bill Hybels i Willow Creek

Den utredning som församlingsledningen i Willow Creek har beslutat om med anledning av anklagelserna om sexuella trakasserier mot grundaren Bill Hybels, får kritik.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Det företag, Crossroads Resolution Group, som anlitats för att göra "en oberoende och neutral" utredning accepteras inte av flera av de kvinnor som säger sig ha blivit sexuellt trakasserade av Bill Hybels.

– Detta är inte tiden för förlåtelse utan detta är tiden för Bill Hybels och Willow Creek att säga sanningen, säger Vonda Dyer, tidigare anställd i församlingen, enligt Chicago Tribune som citeras av Christian Post.

Gått över gränsen

En liknande åsikt ger Nancy Beach, Willow Creeks första kvinnliga pastor, uttryck för på sin blogg:

"Detta handlar inte om en konflikt mellan Willow Creeks församlingsledning och före detta medlemmar. Detta handlar om en pastor som gått över gränsen och en församlingsledning som inte ordentligt utrett hans beteende", skriver Beach.

Samma företag, Crossroads Resolution Group, anlitades av Willow Creek för tolv år sedan. Den gången med syfte att utreda klagomål mot Bill Hybels för bland annat trakasserier mot anställda i församlingen.

Hybels avgick som pastor och föreståndare i Willow Creek Community Church i Chicago i början på april och nekar till de anklagelser som riktas mot honom.

Läs mer: Bill Hybels slutar efter anklagelser om sextrakasserier