Kvinnodagen: Katja berättar om sin resa till drogfrihet i podden "Värvet"

Katja levde i många år i utsatthet. I dag arbetar hon med andra utsatta kvinnor på Klaragården, som drivs av Stockholms stadsmission. Hon berättar sin historia i "Värvet" i dag på kvinnodagen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Klaragården håller i dag också öppet hus för att fira kvinnodagen. I dag släpps också Kristoffer Triumf ett avsnitt av sin framgångsrika podcast "Värvet", där han samtalar med Katja, skriver Stockholms stadsmission i ett pressmeddelande.

Blev aldrig sedd

Katja berättar om sitt liv, och hur hon som barn aldrig blev sedd. Detta präglade hennes uppväxt och senare hennes vuxenliv.

– Det finns många berättelser där ute. Det här är min. Jag vill dela med mig av den. För vi ska inte blunda. Vi måste bli bättre på att se, vara lyhörda och hjälpa människor - var hon eller han än befinner sig i livet, säger Katja.

 

Läs mer: Hur är det att vara kvinna i kyrkan 2018?

 

Kristoffer Triumf säger att han ofta fått höra att han borde ha fler "vanliga människor" i sin podcast.

– Nu gör jag det - Katja är en vanlig människa, men med ett tyvärrinte så ovanligt förflutet. Hennes historia är skakande, men 100 procent verklig, säger han.

Öppet alla dagar

Numera arbetar Katja på Klaragården, en plats hon tidigare besökte ofta. Klaragården är en öppen dagverksamhet för kvinnor som är akut hemlösa. Den drivs av Stockholms stadsmission och har öppet alla dagar i veckan.