Kyrkan öppen efter sorgebud i Falkenberg

Falkenbergs kyrka håller öppet under lördagen och söndagen efter att den tolvårige pojken med Downs syndrom har hittats död.
På lördagskvällen samlades många vid Stortorget i Falkenberg för att tända ljus.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Polisen uppger att det med största sannolikhet är tolvårige Dante de har hittat vid en kraftstation i Ätran. Tusentals människor i trakten kring Falkenberg har engagerat sig i sökandet. På lördagskvällen fylldes Stortorget i Falkenberg med ett hav av ljus som Falkenbergsborna tände som ett uttryck för sorgen och för att hedra minnet av tolvåringen.

Under hela helgen kommer Falkenbergs kyrka att hålla öppet för människor som vill tända ljus, sörja och söka stöd. Ett 70-tal personer besökte kyrkan under fredagen, berättar diakon och områdeschef Anki Lidén.

– Under dagen hade vi hopp in i det längsta. På kvällen när vi nåddes av polisens besked så blev det naturligtvis väldigt sorgset. Både vår personal och människorna som kom var väldigt tagna, säger hon till TT.

– Vi har mött sorg. Folk är allmänt tagna av situationen och tänker naturligtvis på familjen, säger Lidén.

Präster och diakoner tillgängliga

Diakoner och präster fanns tillgängliga för de besökare som ville prata av sig, och kommer vara på plats även under lördagen.

– När ett barn förolyckas är det alltid meningslöst, säger prästen Bertil Göranzon, och konstaterar att dödsfallet väcker existentiella frågor.

Svenska kyrkan i Falkenberg har även under de tre dagarna av sökande öppnat kyrkan, och har haft kontakt med pojkens familj. Också Frälsningsarmén i Halmstad, där tolvåringens familj tidigare bodde, har funnits med i bön och genom att engagera sig praktiskt i sökandet.

Premium
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Nyheter
Foto: Suvad Mrkonjic/TT