Kyrkobesökare skottskadade sig själv och sin fru

Under en säkerhetsgenomgång i kölvattnet efter kyrkoskjutningen i Texas, råkade en 81-årig man avfyra sitt vapen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Sedan dödsskjutningen i Sutherland Springs, Texas, har säkerhetsaspekten blivit allt viktigare i USA:s kyrkor. Massmordet kunde stoppas tack vare att någon besvarade massmördarens eldgivning. 26 personer dödades likväl, i den värsta kyrkskjutningen i USA:s historia.

Röster har efter det höjts att det som kan stoppa en ondsint människa med vapen, är att någon godsint också bär sitt. Men goda intentioner räcker inte alltid, upptäckte besökare i en metodistkyrka i delstaten Tennessee.

Avfyrade av misstag

I torsdags råkade nämligen en 81-årig man avfyra sin pistol av misstag, under en samling som tog upp säkerhetstänkande i kyrkan. Mannen hade med sig sitt vapen, som han visade upp för de församlade. Han gjorde det efter att först ha tagit ut magasinet, så att ingen skulle komma till skada.

Allt verkade i sin ordning, och efter att mannen hade återställt vapnet la han ned det i sin väska igen. Men när ytterligare en person bad om att få se på vapnet, råkade mannen av misstag komma åt avtryckaren. Skottet som avfyrades gick igenom hans ena hand, och träffade sedan hans 80-åriga fru. Ingen av de båda fick dock livshotande skador, uppger ABC News.

 

 

 

Frizonfestivalen
Krisen i Willow creek