Kyrkor drabbade av inbrottsvåg

Inget har stulits vid inbrotten i kyrkorna, men dörrar har brutits upp på liknande sätt. Polisen ser ett samband mellan inbrotten.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Dörrar har brutits upp i flera av de drabbade kyrkorna, skriver Örnsköldsviks allehanda. Men inget har stulits, vilket polisen tror kan hänga samman med att inbrottslarm skrämt iväg de som tagit sig in i kyrkorna.

Polisen misstänker att det finns ett samband mellan inbrotten, som rör Bjärtrå kyrka, Ytterlännas gamla kyrka och Gudmundrå kyrka.

"Larmet kanske skrämde iväg dem"

Inbrottet i Bjärtrå kyrka skedde mellan torsdag kväll och fredag morgon.

 

Läs mer: Asylsökande bekräftar sitt dop i domkyrka

 

– Man har brutit upp en garagedörr till annexet, men de verkar inte ha stulit något. Larmet kanske skrämde iväg dem, säger Jörgen Bohman, förundersökningsledare vid polisen i Härnösand, till tidningen.

"Verkar vara ute efter snabba pengar"

Ytterlännas kyrka utsattes senare under helgen. I dessa båda fall var tillvägagångssättet detsamma: man har tagit sig in genom att bryta upp dörrar.

– Gärningsmännen verkar vara ute efter snabba pengar och att stjäla verktyg samt annan elektronik som man lätt kan ta med sig, säger Jörgen Bohman. Han tror dock inte att det handlar om att man vill stjäla religiösa föremål.

Ingen är hittills misstänkt för dåden.