Nyheter

Kyrkor på Hönö höll öppet efter dödsfallet på ön

På torsdagen hittades en man i 25-årsåldern död på Hönö i Göteborgs skärgård. Som en konsekvens bestämde flera lokala församlingar att hålla sina lokaler öppna.

1 av 3

– Det kom några personer till vår nya kyrka där fem av våra församlingsmedlemmar fanns på plats, säger Anders Marklund, pastor i Hönö missionskyrka, till Dagen.

Andrew Thompson, pastor och föreståndare i Betelkyrkan, skriver samtidigt i ett sms till Dagen att några av Betelkyrkans församlingsmedlemmar befann sig i kyrkans lokaler som också stod öppen för folk som eventuellt ville prata om det inträffade.

"Många känner till personen"

Anders Marklund säger sig inte känna till att den döda mannen skulle ha haft några närmare kontakter med församlingarna på ön.

– Men Hönö är ett litet samhälle och många känner till personen. Det sätter igång en massa tankar, säger han till Dagen.

Polisen inledde en förundersökning om mord eller dråp, och sa till en början att det fanns tecken på att kroppen utsatts för våld.

Senare under fredagen sa förundersökningsledaren Annika Johansson till Göteborgs-Posten att ingen brott verkar ha begåtts. Ett säkert besked lämnas när obduktion genomförts.

Kommer Missionskyrkan att vara öppen i dag också?

– Vi avvaktar lite och ser vad som händer.

På torsdagskvällen meddelade polisen på sin webbplats att personal fanns kvar på Hönö i trygghetsskapande syfte. Dessutom informerade polisen om att deras kriminaltekniker hade påbörjat sitt arbete och att dörrknackning hade inletts i området.

Under torsdagkvällen hämtades även tre män till förhör i ärendet, men de släpptes senare.

På fredagen meddelade polisens förundersökningsledare Annika Johansson till Göteborgs-Posten att inget tyder på att mannen utsatts för något brott. Bedömningen grundas bland annat på utlåtande från rättsläkare.

Fler artiklar för dig