Kyrkvana Fridolin frågas ut i Uppsala pingstkyrka

Han är en av få ministrar som regelbundet slår sig ned i en kyrkbänk. Men nu ska Gustav Fridolin upp på kyrkans estrad.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Efter fyra partiledare som beskrivit sig själva som agnostiker är det dags för en politiker som är öppen med sin kristna tro. Gustav Fridolin är nummer fem i raden av partiledare att frågas ut i regi av tidningen Dagen och Uppsala pingstförsamling.

 

Läs mer: Jimmie Åkesson: Man kan bli svensk om man har den ambitionen

 

Tvingas kompromissa

Och det är en partiledare, eller språkrör om man ska vara korrekt, som leder ett parti som inte kan ta en fortsatt riksdagsplats för given. Det hänger till viss del ihop med att Miljöpartiet har gått från att vara en högljudd oppositionsrörelse till ett kompromissfyllt regeringsparti. Vad passar då bättre än att Gustav Fridolin får redogöra för partiets värderingar och berätta hur mycket det svider när man som parti tvingas vika ned sig inom ramen för ett regeringssamarbete.

 

Läs mer: Ygeman (S): Barn ska inte pådyvlas religion i skolan

 

Intensiv vecka

Partiledarutfrågningarna går nu in i ett intensivt skede, med utfrågningar fyra kvällar på rad. Efter Gustav Fridolin står Annie Lööf, Jonas Sjöstedt och Ebba Busch Thor på kö att frågas ut.

Tidigare har även Ulf Kristersson, Anders Ygeman (som hoppade in i stället för Stefan Löfven), Jimmie Åkesson och Jan Björklund bjudit på sina berättelser.

Kvällens utfrågare är Dagens ledarskribent Elisabeth Sandlund och pingstpastor Dan Salomonsson. Utfrågningen drar igång klockan 19.00 i Uppsala pingstkyrka och går att se på plats för den som vill, samt på dagen.se för den som inte kan ta sig dit.

 

Dagens och Uppsala Pingsts partiledar-utfrågningar 2018

Alla tidigare artiklar