23 september 2020

En tidning på kristen grundNyheter

Little Jinder fick förbön på scenen under Kärlek till Örebro

Under eventet ”Kärlek till Örebro” i lördags kallades artisten Little Jinder upp på scenen för att få förbön. På sitt Instagramkonto skriver hon att hon "blev frälst".

Artisten Little Jinder, eller Josefine Jinder som hon heter, var med under lördagens manifestation "Kärlek till Örebro". Men inte som ett av dragplåstren på scen. Hon var där för att följa Sebastian Stakset under en "dag på jobbet". Mötet dem emellan kommer att bli en del av en dokumentär som SVT sänder troligen någon gång under hösten.

– Little Jinder har framgång och är känd, men mår ändå dåligt. I dokumentären funderar hon över varför det är så och varför jag inte verkar må skit, säger Sebastian Stakset.

Läs också: Kärleksfest i Örebro samlade tusentals

Berättade om Jesus

Hon fick alltså följa Stakset under eventet ”Kärlek till Örebro” och fick en lång pratstund med honom i Pingstkyrkan i Örebro.

– Jag fick berätta för henne att Jesus älskar henne och att vi får ha en personlig relation med Gud. Att han förlåter oss och gör oss fria. Tänk dig, detta får jag säga i ”prime time” tv, säger Sebastian Stakset och man kan nästan höra leendet genom luren.

På sitt Instagramkonto har Little Jinder lagt ut en bild där hon och Stakset sitter med en bok mellan sig som de tittar ner och bläddrar i. "Bibelskola" är ordet under bilden. I kommentarsfältet har hon också, som svar på frågan varför hon varit borta från Instagram några dagar skrivit "blev frälst".

Efteråt har hon dock själv gått in och tonat ner den tidigare kommentaren.

– Det som var häftigt var att hon blev helt förändrad under dagen. Hon fick min bok också där hon kan läsa mer om min resa från mörker till ljus, säger Stakset.

Förbönsorkester

Edward Sköllerfalk, pastor i Pingstkyrkan i Örebro, skriver också under på att något verkar ha hänt med artisten.

– Sebastian Stakset kallade fram henne på scenen, han är lite galen, och hon fick ta emot en förbönsorkester från alla som hade samlats.

Josefine Jinder blev känd för en bredare målgrupp efter medverkan i underhållningsprogrammet ”Så mycket bättre” och dokumentärserien ”Krunegård och Jinder på turné”. Dagen har försökt nå henne utan resultat.

Läs också: Sebastian Stakset: Mina första år som frälst var ett krig

Josefin Lilja

Josefin Lilja är reporter på Dagen.

Fler artiklar