Magnus Malm återvänder till Hönökonferensen

På lördag inleds Hönökonferensen i Göteborgs skärgård. I år är ledningen särskilt stolt över temat som de hoppas ska sätta spår i besökarnas liv.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

– Vi hade enormt många nedladdningar av Magnus Malms bibelstudier på nätet långt efter att Hönökonferensen var slut 2016, berättar Anders Marklund, pastor Hönö Missionskyrka, som sedan 1945 arrangerat Hönkonferensen.

I år har man återigen kallat Magnus Malm att hålla i bibelstudier.

– Vanligtvis när jag ringer till talarna brukar jag ge dem några veckor för att be och fundera och när jag ringde andra gången till Magnus Malm hann jag knappt presentera mig förrän han sa ”Ja, jag kommer!” berättar Anders Marklund.

Det som framför allt lockade Magnus Malm var temat som i år är ”Kyrkan bygger, helar och bär”.

– Malms direkta respons var att det ska bli spännande att släppa fram Bibeln och 2 000 års erfarenhet av en kyrka som bär och helar, i stället för att trötta ut och splittra. Hur kan kyrkan bli en del av evangeliet i stället för något som skymmer evangeliet?”

Läs också: Magnus Malm: Ta synden och nåden på allvar
 

Peppad på årets tema

Även Anders Marklund är peppad på årets tema.

– Förr sa man ju ”kyrkan mitt i byn” och jag tror fortfarande på att vi som Guds folk ska vara mitt i byn, kanske inte rent geografiskt, men vi ska vara en aktiv aktör i vår tid och peka på Guds rike, genom att bygga förtroende och relationer, säger han.

Förutom Magnus Malm, kommer teologen Mikael Tellbe och Pete Greg, internationell ledare för bönerörelsen 24-7, närma sig temat.

Sänds live

Hela konferensen kommer att sändas live på nätet, men ingenting slår upplevelsen att vara på plats, menar Anders Marklund.

– Det är som att gå på livekonsert, man får ut mycket mer om man är på plats än om man sitter framför en dator. Om du är på plats får du gemenskapen, du får atmosfären, du får pulsen i förbönen.