Man i rullstol försökte anmäla Bergshammars kyrka för mordförsök

En 69-årig man gjorde en polisanmälan sedan han körts ut från Berghammars kyrka på grund av högljudd snarkning. Nu har polisen beslutat att lägga ned utredningen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Det var i mitten av september som det arrangerades en lunchkonsert i Bergshammars kyrka utanför Nyköping. Den 69-årige mannen kom dit, men somnade och började snarka vilket störde de andra besökarna.

– Rätt var det var kom det fram en kvinna som öppnade dörrarna och skjutsade ut mig i spöregnet, sa mannen till Katrineholms-Kuriren den 11 oktober.

Ville anmäla mordförsök

Mannen, som enligt uppgift har narkolepsi, hävdar även att kvinnan skrek åt honom att han förstörde varenda konsert genom att börja snarka. Till Katrineholms-Kuriren sa mannen också att han inte hade på sig några ytterkläder.

Mannen menar även att han kunde ha dött, eftersom rullstolen som han satt i började rulla utför en backe. Trots att rullstolen stannade, menade mannen att händelsen borde utredas som mordförsök. Men i den formella polisanmälan blev rubriceringen "ofredande genom särbehandling av funktionshindrad".

"Ville inte skada honom"

Såväl kyrkoherde Carl-Johan Falk som kvinnan som körde ut mannen beklagar det inträffade.

– När det inte gick att väcka honom ville jag vara snäll så att han kunde få sova i lugn och ro samtidigt som vi andra kunde fortsätta lyssna på vacker musik. Därför rullade jag försiktigt ut honom genom dörren. Men då vaknade han och blev väldigt arg. Men min tanke var aldrig att skada honom på något sätt, säger kvinnan till Katrineholms-Kuriren.

Och nu skriver Sörmlands Nyheter att polisens förundersökningsledare har lagt ner utredningen med motiveringen att det inte finns anledning att anta att det var brottsligt att köra ut mannen från kyrkan.

MORS DAG
Elinor Tidholm med sina sju biologiska barn. Från vänster: Niklas (svärson), Greta och Linnéa (tvillingar), Elinor (mamman), Alf, Kerstin, Hannele (sittande svärdotter med sonen Eton), Gustav, Gregor och Emeli.
Foto: Privat
Foto: Privat