Nyheter

Lappis avvaktar med besked om att ställa in

Huruvida pingströrelsens största sommarkonferens i Norrland kommer att gå av stapeln eller inte är ännu inte bestämt. Första veckan i juli är vigd åt Lapplandsveckan, men det slutgiltiga beslutet låter vänta på sig.

– Nu på måndag ska vi träffas med styrelsen och då kommer vi att fatta ett beslut, säger Jörgen Fahlstedt, föreståndare pingstkyrkan i Lycksele.

Svaret om årets Lapplandskonferens ställs in eller blir av kommer med andra ord att ges den 20 april. Många är de besökare och campare som väntar på besked. Varje sommar samlas tiotusentals personer på området i Husbondliden utanför Lycksele. Detta år skulle inte ha sett annorlunda ut, om det inte varit för corona.

Läs mer Inget Nyhem ”bland tallarna”

– Den 20:e tar vi beslutet definitivt. På måndag kväll samlas styrelsen. Innan dess vill jag inte säga något eftersom jag inte vill föregå styrelsens beslut, säger Jörgen Fahlstedt.

Datumet för styrelsemötet och det slutgiltiga beslutet är bestämt sedan länge menar Fahlstedt. Efter det kommer Lappisbesökarna att få all information de behöver och svar på alla sina frågor.

Läs även Besluten om kristna sommarkonferenser: Dessa ställs in

Läs mer Dagen vill hjälpa om konferenser ställs in

Fler artiklar för dig