Minst åtta döda i kyrkoattack i Pakistan

En självmordsattack mot en Metodistkyrka i storstaden Quetta i Pakistan har krävt minst åtta dödsoffer och ett 40-tal skadade, rapporterar internationella medier.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Flera hundra människor ska ha varit samlade till söndagsgudstjänst i Bethel Memorial Methodsist Church i Quetta i provinsen Baluchistan i västra Pakistan när två självmordsbombare med bombvästar gick till attack.

Den förste av dem sköts ihjäl av vakter utanför kyrkan, men den andre hann in i kyrkans entré innan sprängladdningen utlöstes, rapporterar polisen.

- Skottlossning ägde rum mellan beväpnade polisvakter utanför kyrkan och gärningsmännen innan de kunde komma in i kyrkan, säger provinsens polischef Moazzam Jah till Reuters.

Han uppger att två kvinnor är bland de dödade.

- Det var nära 400 människor inne i kyrkan, men gärningsmännen kunde inte komma in i själva gudstjänsten. Vi dödade en av dem och den andre sprängde sig själv i luften efter att polisen hade skadat honom, säger Moazzam Jah, enligt Reuters.

Ingen grupp har ännu tagit på sig ansvaret för dådet.

Reuters rapporterar om minst åtta döda och drygt 40-talet skadade efter att ha talat med officiella representanter i regionen..