Muslimska ministrar tillbaka i Sri Lankas regering efter terrordåden

Flera av de muslimska ministrar i Sri Lanka som lämnade sina uppdrag efter terrordåden i våras är åter en del av regeringen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Flera av de muslimska ministrar i Sri Lanka som lämnade sina uppdrag efter terrordåden mot tre kyrkor och tre lyxhotell i våras är åter en del av regeringen. Totalt nio ministrar avgick i juni efter krav från buddhistiska parlamentsledamöter, som anklagade ministrarna för kopplingar till terrororganisationer.

Sedan polisen avfärdat misstankarna erbjöds ministrarna att få tillbaka sina uppdrag och har nu återinstallerats, enligt ett uttalande från regeringen.

Undantagstillstånd gäller

Sedan terrordåden i Sri Lanka under påskdagen, då över 250 personer, har landets muslimska minoritet utsatts för hat och hot. Minst en person ska ha dödats i samband med ett upplopp och flera muslimer har fått se sina hem och butiker vandaliserade.

Undantagstillstånd gäller fortfarande i Sri Lanka sedan terrorattentatet, som utfördes av en militant islamistisk grupp från regionen. Tidigare har polisen antytt att dåden planerades och genomfördes med stöd av internationella terrororganisationer, något som ansvariga för utredningen efter dåden nu avfärdat.

TT-AFP

Kyrkan under isoleringen
MORS DAG
Elinor Tidholm med sina sju biologiska barn. Från vänster: Niklas (svärson), Greta och Linnéa (tvillingar), Elinor (mamman), Alf, Kerstin, Hannele (sittande svärdotter med sonen Eton), Gustav, Gregor och Emeli.
Foto: Privat
Foto: Privat