Nick Johnson: ”Gud gjorde mitt liv en miljon gånger bättre”

Gud och familjen fick kanadensiska hockeyproffset Nick Johnson - som spelat tre säsonger i SHL - att vända tillbaka till Kanada.
– Mitt liv har blivit en miljon gånger bättre, säger han.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Efter en lång karriär som hockeyproffs med bland annat spel Växjö och Brynäs har den kanadensiske skyttekungen Nick Johnson flyttat tillbaka till Kanada.

I slutspelstider som dessa när det är dags för SM-final i bäst av sju matcher mellan Skellefteå och Växjö, skulle han trivas.

Johnson tog SM-guld med just Växjö 2015 och vann SHL:s skytteliga säsongen därpå i Brynäs. 

Var en sökare

Nick Johnson slutade med hockeyn för ett år sedan, då han valde att lämna Gävle och Brynäs efter att laget föll i den sjunde och avgörande SM-finalen.

Att han en dag skulle återvända hem till Kanada var bestämt sedan länge. Redan som ung och hungrig hockeyspelare kände han på sig att det fanns något mer än bara ishockey.

– Allt jag ville var att spela hockey, men precis innan jag slog mig in i NHL kände jag mig inte riktigt hemma i livet utan saknade något som jag försökte finna, berättar han för hockeysverige.se.

– Inte ens min passion för hockey kunde fylla det där hålet, berättar han i intervjun.

Läs också: Matt Culle tackar Gud för sin NHL-karriär

 

Upplevde att Gud ville annat

Det var under de åren han mötte Gud, vilket han är mycket tacksam för.

– Sedan dess har mitt liv blivit en miljon gånger bättre. Gud har visat vägen för mig och även fast jag älskade hockey ville han att jag en dag skulle gå vidare och hitta en annan, mer upplyftande karriär. Det var det, och det faktum att jag började bli lite äldre som gjorde att jag lade av.

Han förbereder sig för ett nytt kapitel i livet och har börjat plugga för att så småningom kunna komma in på läkarlinjen. Suget efter hockey finns kvar, men han kommer inte att börja spela igen.

Däremot säger han i intervjun att han kan tänka sig att jobba med barn och tonåringar inom hockeyn.

Nick Johnson är 32 år och har innan han kom till Sverige bland annat spelat i NHL-klubbarna Phoenix Coyotes, Minnesota Wild, Pittsburgh Penguins och Boston Bruins. 

Just nu trivs han med livet i Edmonton där han numera bor med sin familj.

– Vi fick en liten bebis i november så jag har två flickor nu. Min fru mår bra och vi är glada över att kunna tillbringa så mycket tid ihop.

Läs också: Hon gick från hyllad OS-domare till präst i Örebro