Nu finns nyheter från Dagen på tv

I tisdags var det premiär för tidningen Dagens nyheter på TBN Nordic. Detta i samband med tv-kanalens nya morgonprogram.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Mitt i pandemioron beslutade sig TBN Nordic för att starta ett morgonprogram som riktar sig till alla de som tvingas stanna hemma, i många fall ensamma.

– Vi startade "God morgon" för att speciellt skapa ett morgonprogram för alla äldre, en tittargrupp som blir fler och fler hos oss nu. Ensamheten och isoleringen är väldigt påtaglig i den gruppen just nu i dessa tider, säger Anders Wisth på TBN Nordic.

I programmet sång och musik speciellt utformad för just den målgruppen och det finns möjlighet att ringa och skicka in böneämne.

– En annan viktig del är att vi vill hjälpa till praktiskt och förmedla kontakter till lokala församlingar om man har praktiska behov av hjälp, säger Anders Wisth.

Nyhetssammanfattning från Dagen

I programmen medverkar tidningen Dagen med en nyhetssammanfattning.

– Samarbetet med Dagen är väldigt naturligt. Vi har gjort en del saker tillsammans och upplever Dagens journalistiska ambitioner som seriösa och relevanta. Därför blir nyhetsinslaget en viktig del i programmet, konstaterar Anders Wisth.

Samuel Björk, nyhetschef på Dagen, är den som levererar nyheterna till tittarna.

– Vi ser ett ökat behov bland våra läsare att få något som sträcker sig ut över den information som kommer från myndigheter, säger han och fortsätter:

– Det är i sig viktig information men vår uppgift förutom att meddela viktiga nyheter om situationen i Sverige och runt om i världen är att även att förmedla det kristna hoppet.

Programmen sänds till att börja med på tisdagar och torsdagar klockan 9.00 och kan ses på tbnplay.se, via appar för Apple och Androidenheter eller via Viasat på kanalplats 141.

POLISVÅLDET I USA
Övergrepp i kyrkan
Isolerade tonåringar
Når universitets- och gymnasiestudier sker på distans, får många församlingar en ny målgrupp av äldre ungdomar i ungdomsarbetet. Bilden är från ett seminarium för unga vuxna på Nyhemskonferensen. 
Foto: Natanael Johansson
Foto: Natanael Johansson