Nu lanserar EFK julkampanj till stöd för förföljda kristna

Extra bön, omtanke och kärlek vill EFK i år ge alla utsatta kristna. – Vad den förföljda kyrkan får utstå övergår allt förstånd, säger Bernth-Åke Ottosson, t f missionsdirektor för EFK.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Genom julkampanjen "För den förföljda kyrkan" vill Evangeliska Frikyrkan (EFK) hjälpa förföljda kristna och stödja dem i ord och handling.

EFK har i över hundra år jobbat med och för den förföljda kyrkan, skriver man i ett pressmeddelande. Med årets julkampanj sätter man ytterligare fokus på att stödja utsatta kristna.

– Det är oerhört viktigt och ett fantastiskt privilegium för oss att finnas med för att förbättra förföljda kristnas situation och hjälpa dem sprida Guds rike, säger Bernth-Åke Ottosson.

Pengar som samlas in kommer bland annat att gå till pionjärarbete i Nordafrika. Där har tusentals kommit till tro de senaste åren, trots förföljelse. EFK stödjer även lokala församlingar i Egypten, Mellanösterns enda arabisktalande teologiska seminarium i Beirut och arbeten bland minoritetsgrupper i sydostasien.

Läs fler artiklar om Evangeliska frikyrkan

Alla tidigare artiklar
Lilla Erstagården