Nyårsläger nu även i Sydafrika

Unites nyårsläger har de senaste åren hållits på flera platser över Sverige samtidigt. I år blir det ett nytt tillskott i listan över värdstäder, nämligen Kapstaden.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Norr, Västerås, Jönköping, Malmö och Väst är platserna för nyårslägret Unite som anordnas i Pingst Ungs regi. Men i år kommer även en plats betydligt längre bort att ingå i lägergänget. Kapstaden i Sydafrika.

Hur gick detta till, Mathias Maxstad, pingst Jönköping?

– För fyra år sedan besökte ungdomspastorn i en pingstkarismatisk församling i Kapstaden ett av våra läger. Han ville ha inspiration från andra ungdomssatsningar.

Blev inspirerad

Och inspirerad blev han, Timothy Lingefelt, från den pingstkarismatiska församlingen Eternal Flame. Så pass att han och hans församling sedan två år haft intensiv kontakt med ledningen för Unite för att lära sig hur man anordnar ett nyårsläger a la Pingst Ung.

– Vi är jätteglada för samarbetet med honom och ser fram emot att göra ett försök med Unite i Sydafrika. Det är roligt att få vara med och inspirera andra församlingar, säger Mathias Maxstad.

Läs mer: Rekordmånga volontärer på Unite 2017

 

Intensivt dygn

Till skillnad från nyårslägren på svensk mark kommer Sydafrika denna första gång att köra ett mer intensivt läger som pågår under ett dygn. Övriga läger håller på i fyra dagar.

Hur kommer det att märkas att en av lägerplatserna är Kapstaden?

– Vi kommer som vanligt att live-skypa med varandra, dela filmklipp och hålla kontakt under lägret. Vår andaktsapp Unite Devotion där volontärer och ledare skrivit andakter som räcker hela året har också blivit mycket populär. Så det finns lite sådana saker som vi gör tillsammans, som håller ihop alla Unite-läger.

Läs mer: Stark gudslängtan präglade nyårslägren