Ord från Jesaja blev 2018 års mest populära på Bibel-app

"Var inte rädd, jag är med dig. Ängslas inte, jag är din Gud." Så lyder inledningen till den bibelvers som delades och blev mest klickad på under 2018 på sajten YouVersion Bible App.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

– Runt hela jorden söker sig människor till Bibeln för att få tröst, vägledning och hopp, säger Bobby Gruenewald, pastor vid Life Church och grundare av appen YouVersion Bible App till Evangelical Focus.

Hela bibelversen från Jesaja 41:10 lyder: "Var inte rädd, jag är med dig. Ängslas inte, jag är din Gud. Jag ger dig styrka och hjälper dig, stöder och räddar dig med min hand" (översättning Bibel 2000).

Hjälpmedel

– Vi är stolta över att människor tio år efter releasen för vår app fortfarande använder den som ett hjälpmedel att hitta till Bibeln, säger Bobby Gruenewald.

Läs ävenEmoji-bibeln ska locka nya läsare

 

Bibel-appen erbjöd från början femton olika bibelöversättningar på två språk. I dag finns över 1 700 olika bibelöversättningar på 1 200 språk. I detta arbete har man samarbetat med bibelsällskap runt hela världen.

– Vår strävan är att erbjuda ännu fler språk, säger Bobby Gruenewald.

Ökar i Rumänien

Under året har appen laddats ned mer än 350 miljoner gånger. Appen blir allt mer populär i Östeuropa, särskilt i Rumänien där den ökar stort. Andra länder där appen används allt flitigare är Chile och Argentina.

Pingst rådslag
Premium
Foto: Thomas Österberg