Pastor efter tältmötet: Vi har aldrig sett något liknande

Peo Svensson, pastor i församlingen Guds kraft i Sävsjö, är överväldigad efter mötet i Sävsjö på onsdagskvällen. Efter ett års förberedelser fick de ett resultat de inte kunnat ana.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Peo Svensson har samordnat det lokala arbetet inför och under kampanjen "Det finns hopp". När Dagen når honom dagen efter premiärmötet är han tacksam och överväldigad.

– Vi hade extremt höga förväntningar inför, men Gud överträffade förväntningarna. Gud vill göra något speciellt i vårt land. Kom gärna hit och ta del av detta, om du har möjlighet.

Sävsjö har under 20 års tid haft goda samarbeten mellan församlingarna, Ett samarbete som har växt sig allt starkare i och med "Det finns hopp".

Läs mer | 3 000 vallfärdade till tältmötets comeback

– Vi har som församlingar gjort mycket tillsammans. Den senaste tiden har en andlig enhet växt sig allt starkare. Nu under kampanjen ser vi det inte som att det är en församling som gör detta, utan Kristi kropp i kommunen.

Kan du rekommendera församlingar i fler kommuner att jobba på detta sätt?

– Ja, det skulle jag göra! I synnerhet att man samarbetar när det gäller att nå ut och sträcka sig utanför kyrkans väggar. Man har inget att förlora på det, i Bibeln står det att enhet är viktigt för Gud, att det vilar ett särskilt Guds välbehag över det. I Psalm 133 står det "Vad det är gott och ljuvligt att bröder är tillsammans!".

Har det under arbetets gång funnits motsättningar mellan kyrkor från olika samfund?

– Samarbetet har flutit på bra! Vi har lite olika tänk, men det har nästan inte märkts. För att en stor vision har förmågan att samla många människor. Vi har en vision om att hela landet ska bli påverkat, det har genomsyrat samarbetet. I församlingarna så finns det en stor tilltro till det här projektet. Vilket gjort att många gett sig hän till det, en del har till och med jobbat heltid med de praktiska bitarna.

Foto: Privat & Anna B. Sandberg
Foto: Privat & Anna B. Sandberg