Persisktalande ber om Guds välsignelse över Sverige

BOTKYRKA. De kommer från den afghanska/iranska församlingsgruppen i Pingstkyrkan i Jönköping.
– Gud välsigne Sverige, säger Mosa och Amir Heidari.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

De är båda deltagare på ledarskapsutbildningen vid integrationskonferensen hos Pingst, i Botkyrka Pingstkyrka. Mosa, 26 år, och afghan är den som hälsar välkommen när lektionspasset Dagen besöker inleds. Han kom till Sverige i november 2015 och har inte fått uppehållstillstånd ännu.

Församlingsledare

Amir Heidari är iranier och har bott 30 år i Sverige, och är en av församlingsledarna i Jönköpings pingstförsamling. Där finns han bland annat i spetsen för den persisktalande grupp på 40-45 personer som möts till gudstjänster och Alphakurser.

– Jag är väldigt tacksam för hur många församlingar som har öppnat sina dörrar och tagit emot nysvenska i språkcaféer, sina kyrkor och i sina hem de senaste åren.

– Sverige är ett litet, litet land, men det är verkligen stor kärlek och välsignelse som kommer från Sverige. Jag har själv upplevt mycket av äkta kärlek från våra svenska vänner, säger Amir Heidari.

Blev kristen i Sverige

Mosa är ursprungligen från Afghanistan, men har sedan han var 3-4 år bott i Iran innan han kom till Sverige. Men skulle han få lämna Sverige är det till Afghanistan han av allt att döma får återvända. Han har som många andra av de närvarande blivit kristen här i Sverige.

– Som muslim gjorde jag mycket för att komma nära Gud, men det hände aldrig. Jag bad fem gånger om dagen, fastade, läste koranen och besökte moskén, berättar han.

Men nu är han glad för sin kristna tro. Han kom ensam till Sverige, och deltar nu regelbundet i församlingslivet. Mosa jobbar hårt för att lära sig svenska:

– Jesus dog för min skull. Jesus är min förebild i mitt liv. Jag är flykting och Jesus har själv varit flykting. Genom Jesus har jag fått församlingen som min familj, säger han.

Han är glad för att få träffa andra kristna afghaner från olika håll i landet, och hoppas att de i framtiden ska kunna tjäna Gud i förhållande till sina landsmän. Men Mosa och Amir är också noga med att de gör det här tillsammans med svenskarna.

Läs mer: Nykristna afghaner blir ledare