Piensoho med på Busch Thor-turné

Det är inte bara Bert Karlsson som ska fråga ut Ebba Busch Thor på hennes förvalsturné. Nu har ytterligare tre namn presenterats.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Niklas Piensoho, Calle Schulman och Stig-Björn Ljunggren. Förutom Bert Karlsson är det denna trio som ska slå följe med KD:s partiledare Ebba Busch Thor på hennes förvalsturné.

Partiet har hållit namnen hemliga i skuggan av att halva landet diskuterat vad Bert Karlsson har med Kristdemokraterna att göra.

Ett av de tre nya namnen, Niklas Piensoho, är föreståndare för Filadelfiakyrkan i Stockholm, pingströrelsens största församling.

Vad ska han tillföra?

– Samma sak som Bert Karlsson, fast på ett annorlunda sätt, säger Peter Kullgren, valsamordnare för KD.

– Vi vill ha en bredd av utfrågare och det tror vi att vi får med de här namnen. Det är viktigt att ge olika perspektiv på vår politik och här kommer den att presenteras på tre olika sätt.

 

Läs mer: Elisabeth Sandlund: Bert Karlssons språk tilltalar knappast KD:s kärnväljare

 

Kan de här tre namnen väcka lika stor uppmärksamhet som Bert Karlsson?

– Ingen vore gladare än jag om det blev så. Men hur som helst är vi jätteglada att de här personerna har ställt upp och kommer att göra de här utfrågningarna.

Var och när valturnén kommer att gå av stapeln vill Peter Kullgren inte avslöja än, bara att det handlar om ett tjugotal orter utanför Stockholm. Partiet har dock redan meddelat att först ut blir Skara, där Bert Karlsson om några veckor inleder utfrågningarna av Ebba Busch Thor.

Vare sig pastor Niklas Piensoho, medieprofilen Calle Schulman eller statsvetaren Stig-Björn Ljunggren har några kända kopplingar till Kristdemokraterna, och den sistnämnde brukar ofta stämplas som S-märkt.

 

Läs mer: Bert Karlsson: KD får en icke-troende till sin valrörelse

 

Kommer de att börja stämplas som kristdemokrater nu?

– Det vet inte jag, de får rösta på vilket parti de vill, men vi är glada att Niklas Piensoho och de andra ställer upp. Utfrågningar av partiledare blir ofta för stereotypt och likriktat och det här kommer att ge en bra och ny dimension.

Läs fler artiklar om Kristdemokraterna

Alla tidigare artiklar