Pingstpastorn Niklas Hallman leder SVT:s sommarandakter

Pastorn Niklas Hallman i Gränna blir programledare för årets upplaga av SVT:s sommarandakter.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

De fem sommarandakterna i juli kommer att sändas från Omberg intill Vätterstranden, och spelas in ute i naturen. Uppdraget från SVT är att skildra livets pilgrimsvandring från vaggan till graven, och att ha med gäster i olika åldrar som gör inspel i temat.

– Det känns jätteroligt. Jag har ingen tidigare erfarenhet av sådant här, men man har gett mig stor kreativ frihet. Jag hoppas kunna förmedla Guds ord, tro, trygghet och livsmod utifrån de kravspecifikationer SVT har gett, säger Niklas Hallman, som till vardags är pastor och föreståndare i Pingstkyrkan i Gränna.

Inre pilgrimsvandring

Fyra inspelningsdagar är planerade i maj ihop med produktionsbolaget OnQ. Längs Vätterns östra sida går den så kallade Franciskusleden strax intill Omberg, men det är inte säkert att inspelning sker just där. Det viktiga är den inre pilgrimsvandringen, uppger Niklas Hallman.

Ett musikband återkommer med låtar i varje program från den rastplats som ska byggas upp.

Låtskrivare och pastor

Niklas Hallman har tidigare varit nationell ledare för organisationen King''s Kids, och är också känd som låtskrivare och sångare i kristenheten. Sedan 2008 har han jobbat som pastor i Gränna.

Sommarandakterna i SVT ersätter de vanliga tv-gudstjänsterna på söndag förmiddagarna under sommartid. Förra året leddes andakterna av pastorn och författaren Liselotte J Andersson, och de programmen går i repris i början av sommaren.