Pingströrelsen skickar brev från framtiden

Flera hundra tusen pingstvänner i Sverige, ett större internationellt hjälparbete och en rörelse som är lika respekterade som Röda korset.
Pingströrelsens brev från framtiden sprids just nu i sociala medier.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Hur ser pingströrelsen ut om 15 år? Den som lever får så klart se, men just nu sprids en bild om hur det skulle kunna vara. Det är pingstledaren Daniel Alm som tar med oss på en resa in i framtiden, baserad på den vision som pingströrelsen själv tagit fram.

– Tänk om det skulle låta så här om rörelsen om femton år, säger Daniel Alm i videon, som presenteras som ett brev från framtiden.

Växande rörelse

Det är en framtid där pingströrelsen vuxit från dagens cirka 85 000 medlemmar, till flera hundra tusen. Det är en rörelse som efter en omstart fått en helt ny ställning i Sverige. En rörelse som når ut till alla samhällsklasser och som ser till att alla är välkomna vare sig man kommer från Karlstad eller Khartoum.

Daniel Alms budskap sprids med musik som stegrar sig allteftersom visionen målas upp. Det handlar om en pingströrelse som står upp för den svage, för alla som behöver en bättre tillvaro.

– Just detta saknar vi i ett samhälle som drivs av pengar, makt, konkurrens och tekniska framsteg, men brister i kärlek och omtanke och medmänsklighet. Detta tomrum i samhällsbygget har vi lyckats fylla, säger Daniel Alm.

Läs också: 540 pastorer på plats vid ledarkonferensen Pingst pastor 2018
 

Lätt att dras med

Det är lätt att dras med i den tre minuter långa videons budskap, som även inkluderar en ökad satsning på mission och internationellt hjälparbete.

– Pingst ska bli kända för vår genuina kärlek till Jesus och människor, vara en tydlig respekterad röst i samhället och vara en rörelse som aldrig slutar växa, avrundar pingstledaren Daniel Alm brevet från framtiden.

Realistiskt? Budskapet verkar i alla fall hamna i god jord i sociala medier. I alla fall hos dem som följer pingströrelsens officiella konto där det kommenteras friskt.

– Den rörelsen vill jag gärna vara med och stötta, säger en person som kommenterar videon.

– Amen, fyller många fler i med.

Lilla Erstagården