Polisen: Pojken har sannolikt hittats död

En död person har hittats i Falkenberg. Polisen tror att det är den tolvårige Dante som varit försvunnen i tre dygn.
Tusentals människor har engagerat sig i sökandet efter tolvåringen.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Pojken, som har Downs syndrom, gick ut med hunden i tisdags men kom inte tillbaka hem. Under flera dagar har en stor sökinsats pågått, men sent på fredagseftermiddagen kallade polisen till en pressträff vid Vinbergs församlingshem.

En död person hade hittats vid 15.40, enligt lokalpolisområdeschefen Christer Bartholdsson. Pojkens föräldrar är informerade om fyndet.

– Kroppen är inte till fullo identifierad, men med största sannolikhet är det den försvunne pojken som man har anträffat, säger Peter Adlersson, presstalesperson vid polisregion Väst, till TT.

Hittades vid kraftstation

Enligt Christer Bartholdsson hittades kroppen i vattnet vid Hertings kraftstation i Ätran.

"Många har deltagit i sökinsatsen och visat stort engagemang för att den försvunne pojken skulle komma till rätta och många är därför också starkt berörda av händelsen. Vi är djupt tacksamma för all hjälp i de gemensamma ansträngningarna att hitta den försvunne. Våra tankar går framför allt till alla i pojkens närhet, hans familj och vänner", säger han i ett uttalande som publicerats på polisen hemsida.

Falkenbergs kyrka håller öppet för stillhet, bön och närvaro hela helgen, och inbjuder bland annat till aftonbön på lördagskvällen.

TT

Läs mer: Kyrkorna håller öppet i sökandet efter Dante

Premium
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Nyheter
Foto: Suvad Mrkonjic/TT