Raket från Gaza träffade synagoga i Israel

Ingen kom till skada i den israeliska staden Sderot när en byggnad som innehöll såväl en skola som en synagoga träffades av en raket från Gaza.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Det var i torsdags kväll som varningssignalerna ljöd över den israeliska staden Sderot i södra Israel, inte långt från gränsen till Gazaremsan.

En byggnad träffades som inrymde såväl en synagoga och en skola. Ingen kom till skada då lokalerna var tomma, rapporterar Jerusalem Post.

Vill se militär operation

Det här är inte första gången som invånarna i Sderot drabbas av raketattacker från Gaza, snarare är det den staden som brukar hamna i skottgluggen och invånarna har gång på gång fått söka skydd då de varnas för inkommande raketer.

Sdrerots borgmästare, Alon Davidi, gick snabbt ut med budskapet att det behövs en militärinsats i Gaza.

– Som jag sagt tidigare, den här situationen kan inte få fortsätta. Enbart en militär operation kan skapa lugn till vårt område.

Israel svarade

Israel svarade på samma sätt som de brukar, med att bomba utvalda mål inne i Gazaremsan. Försvarsmakten pekade ut terrorister som skyldiga till raketattacken in mot Israel, utan att specificera närmare vilken grupp som låg bakom.

Spänningen mellan palestinierna på Gaza och Israel har pågått länge och den senaste raketattacken har inte fått så stor uppmärksamhet internationellt.

Förutom raketbeskjutningen har folk i Gaza också återupptagit sina drakattacker in över gränsen, drakar som man sätter eld på med syfte att starta bänder inne i Israel. Främst är det jordbruket som drabbas.

Sara Waldenfors (S) företrädde kyrkolivsutskottet under debatten om Alpha på kyrkomötet.
Foto: Svenska kyrkan
Foto: Svenska kyrkan