Nyheter

Rekordhögt söktryck till ALT

1 av 2

När ansökan till höstens utbildningar på Akademi för Ledarskap och Teologi (ALT) stängde på måndagskvällen hade rekordmånga anmält sitt intresse.

"ALT:s pastors- och ledarprogram har som vanligt ett högt söktryck med totalt 70 sökande på alla sex studieorter", skriver ALT i ett pressmeddelande där det också framgår att Örebro teologiska högskola ser en positiv trend i antalet ansökningar till de teologiska programmen på Campus.

– ALT:s styrka ligger i att vi fullt ut lever i vårt huvuduppdrag att träna framtidens pastorer och ledare för missionsuppdraget, samtidigt som vi med fler utbildningsplatser nu erbjuder både lördagskurser och social-diakonal utbildning som utrustar församlingar på ett bredare sätt, säger Ulrik Josefsson, direktor på ALT i pressmeddelandet.

DIOS (terminen för diakonalt och socialt arbete), som startar i höst, har enligt Ulrik Josefsson visat sig ligga rätt i tiden. Han konstaterar att ansökningarna har börjat komma in trots att ansökningsperioden för DIOS sträcker sig fram till den 15 maj.

– Vi gläder oss över att allt fler människor upptäcker att ALT är platsen för teologiska studier i en tid och ett samhälle som alltmer efterfrågar teologisk kompetens, säger Ulrik Josefsson.

Fler artiklar för dig