Rekordmånga volontärer på Unite 2017

Nyårsfestivalen Unite samlar i år ungdomar på fem orter under temat "Be": i Malmö, Alingsås, Jönköping, Västerås och Sundsvall.
– Det här ska bli årets fetaste fest. Gud vill människans bästa, säger ungdomspastor Mathias Maxstad.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Sammanlagt omkring 2 000 ungdomar hoppas arrangörerna i Pingst Ung och lokala pingstförsamlingar ska dyka upp i samband med nyårshelgen, 29 december – 1 januari. Under fyra dagar bjuds på kristna seminarier, konserter, lovsång, tävlingar och mycket annat.

– Hela tanken med Unite är att vi vill hjälpa ungdomar att växa i sin tro och i sina gåvor. Vi vill att de ska får lära känna Jesus tydligare, säger Mathias Maxstad, ungdomspastor i Jönköpings pingstkyrka, och sammankallande för festivalens nationella ledningsteam.

Tema: Hjälpa unga att be

Medverkar gör framför allt en rad egna ungdomspastorer från pingströrelsen. Men Malmö, Jönköping och Allingsås får också besök av Dave Niblock ungdomspastor i Life Church, Bradford, England och i ledningen för ungdomsarbetet RockNation.

Årets tema är kort och gott: "Be". Mathias Maxstad förklarar att det handlar om att hjälpa en ung generation att vända sig till Gud i bön inte bara för egna behov, utan också för alla dem som finns runtomkring.

– Vi vill ge Gudsmöten och praktiska verktyg till att hitta relationen med Gud även i församlingen därhemma.

Seminarier om mission

Några axplock: I Malmö blir det nyårssuppé med trerättersmiddag på nyårsafton. I Västerås anordnas ett 24-7-rum för bön. I Alingsås vill Unite vända sig ut mot samhället och välsigna platsen man är på. I Sundsvall anordnas en rad seminarier kring bland annat mission, relationer samt vetenskapen och Bibeln. I Jönköping anordnas logi i sovsalar på en skola.

Volontärer slår rekord

Rekordmånga unga volontärer är engagerade i årets festivaler. I Jönköping, som är den största av Unitesatsningarna, ställer 160 ungdomar upp som volontärer. I Sundsvall gör omkring 100 volontärer festivalen möjlig.

– Det här är oerhört lovande inför framtiden, och gör festivalerna spännande. Det handlar om att bygga kyrka tillsammans, säger Mathias Maxstad.

Läs det senaste om nyårsfestivalen Unite