Rickard Ringqvist: Stort tack till alla läsare!

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Svält. Ett ofattbart ord. Det är svårt för oss i Sverige att förstå vad det innebär att miljoner människor drabbats så svårt av torka att föräldrar inte har mat att ge till sina barn. Att barnen får gå hungriga till skolan. Och hungriga på vägen hem.

Men ibland blir svälten konkret och träffar hjärtat på ett sätt som gör att man omöjligt kan värja sig.

Därför var det viktig läsning när Dagens reporter Jacob Zetterman åkte ner till Etiopien för att ge läsarna bilder som skapade lite mer förståelse.

Själv minns jag tydligt en av Jacob Zettermans frågor till en etiopier om huruvida det inte var tråkigt att dag ut och dag in äta den gröt som bjöds i skolmatprojektet. Den unga etiopiska tjejen förstod inte ens frågan. Hur då tråkigt? Det är mat. Punkt.

Det som är ”tråkigt” för oss är en nyckel till liv för miljoner människor. Med det överflöd vi sitter på har vi en skyldighet att hjälpa till.

Därför känns det bra att vi i dag, tillsammans med er läsare, samlat in tre miljoner kronor till skolmatsprojektet.

Det stoppar inte svälten i Afrika. Men det gör väldigt stor skillnad för ett antal barn i Etiopien. De tvingas fortfarande gå hungriga till skolan. Men de slipper att gå hem hungriga. Nu får de också en chans att klara av sin utbildning och därmed finns det hopp för en bättre morgondag.

Stort tack för att ni har varit med oss i den här insamlingen. Och fortsätt gärna vara med i bön. Nöden är fortfarande stor.

Läs också: Ni har samlat in tre miljoner kronor till svältande

Statsministeromröstning