Roland Utbult överraskade med sång i riksdagen

Mitt under en debatt sjöng riksdagsmannen Roland Utbult en sång i riksdagens talarstol för att uttrycka sin beundran för alla som gör frivilliga insatser i det tysta.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

En bild säger mer än tusen ord, brukar det heta. Men frågan är om inte en sång också kan säga mer än tusen ord. Det hände i Sveriges riksdag under måndagseftermiddagen, rapporterar SVT Nyheter.

I en debatt om kultur, medier, trossamfund och fritid äntrade sångaren Roland Utbult talarstolen. Men i stället för att använda det talade ordet som verktyg stämde han upp i en sång.

"Jag har mött så många vackra människor..." upprepade Utbult gång på gång i sången. En hyllning till alla människor i vårt land som gör beundransvärda ideella insatser utan att få varken beröm eller uppmärksamhet.

Knäpptyst i lokalen

Och i bänkarna satt förvånade med- och motdebattanter med olika partifärg. Några tog upp sina mobiler för att föreviga tillfället.

Under de cirka en och en halv minut som sången pågick var det knäpptyst i plenisalen och flera leenden syntes.

– Det finns personer som gör stora ideella insatser och är bärare av medmänsklig värme och generositet och de är mina hjältar. De hörs och syns inte så mycket men de ger sig hän i tjänst för andra och de ger mer än vad de tar emot, sa Utbult, och menade att vi är skyliga dem ett tack.

Fick applåder

Efter sången fick Roland Utbult motta en försiktig, men spontan applåd från de närvarande riksdagsmännen.

För några år sedan, närmare bestämt 2011, sjöng Roland Utbult "Elsas visa" från riksdagens talarstol. Den gången handlade det om de glömda barnen. Då sa han efteråt till Dagen att "om jag får möjlighet kommer jag att göra det igen.

Frizonfestivalen
Krisen i Willow creek