Säpo utreder hotbilden mot synagogor

Tre män i 20-årsåldern har anhållits, misstänka för brandattacken mot synagogan i Göteborg på lördagskvällen och Säpo har kopplats in i ärendet.
– De anhållna är misstänkta för försök till mordbrand, säger Peter Nordengard, vakthavande befäl vid polisen region Väst.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

Säpo har kopplats in för att bistå polisen i utredningen efter brandattacken mot en synagoga i Göteborg på lördagskvällen.

– Det handlar bland annat om att se på eventuellt nya hot och sådant som skulle kunna inträffa, säger Säpos presschef Karl Melin.

Med hjälp av en övervakningsfilm kunde polisen i Göteborg gripa tre personer misstänkta för brandattacken mot synagogan. På filmen syns uppemot ett tiotal personer och polisen utesluter inte att fler personer är inblandade.

– Vi har hört en del vittnen men det är fortfarande viktigt höra av sig till polisen om man har rört sig i det här området under den aktuella tiden och sett några som kommit springande, säger polisens presstalesperson Ulla Brehm.

Säkerhetshöjande åtgärder

Samtidigt höjs säkerheten kring synagogor i Stockholm.

– Vi har genomfört vissa säkerhetshöjande åtgärder. Vad vi gör kan jag inte säga, säger Fredrik Andersson, vakthavande befäl vid polisregion Stockholm.

Åtgärderna i Stockholm har pågått hela natten och dagen, och omprövas hela tiden, enligt Andersson.

I Malmö har polisen redan vidtagit säkerhetsåtgärder sedan tidigare, säger Anna Göransson, presstalesperson vid polisregion Syd.

TT