Sebastian Stakset bad frälsningsbönen med 38 fångar

Artisten och evangelisten Sebastian Stakset besökte i veckan klass 1-anstalten Saltvik i Härnösand. Där fick han be frälsningsbönen med 38 fångar.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

På Facebook beskriver Sebastian Stakset besöket i fängelset som en ”underbar seger” och berättar att det firades åtta gudstjänster under två dagar innanför murarna.

Han avslutar inlägget med att vända sig till de intagna på Saltvik.

”Till sist: alla ni underbara grabbar jag mött under dessa två dagar, Gud välsigna er! Ni är fett värdefulla och älskade! Det finns ingen mur hög eller tjock nog att hålla Guds kärlek, förlåtelse och nåd borta från er! Frihet för fångarna! Jesaja 61!”

– Det är klart att de kan relatera till mig på ett särskilt sätt, jag har ju också suttit inne, säger han till Dagen på telefon från Gällivare där han just nu befinner sig.

Läs mer: Kristna profiler: Hjälp oss betala av Sebastian Staksets skulder

 

Måste ha tålamod

I början av året besökte Sebastian Stakset kvinnoanstalten Hinseberg utanför Örebro. Han säger att flera intagna tog emot Jesus även vid det tillfället och han berättar att Kriminalvården nu har beviljat honom ett specialtillstånd så att han enklare kan besöka svenska anstalter.

– Jesus säger att vi ska besöka fångarna.

Sebastian Stakset förklarar också att han tror att kriminalvården i Sverige kommer att förändras i takt med att allt fler intagna blir kristna.

– Det är bara att titta på exempelvis Colombia, där har det hänt. Men man måste ha tålamod.

Läs mer: Sebastian Stakset: Mina första år som frälst var ett krig

 

Finsk kvinna dök upp

De senaste dagarna har Sebastian Stakset befunnit sig i Norrland. I dag är det Gällivare som gäller, i går och i förrgår var det Kiruna och Treriksröset. För att komma till Treriksröset, som Sebastian Stakset upplevde att han hade fått ett tilltal från Gud om att bege sig till för att be, åkte han och resten av gruppen helikopter. Och väl på plats föll den sista pusselbiten på plats.

– Vi hade redan representanter för samerna, Sverige och Norge. Däremot hade vi inte lyckats hitta någon representant från Finland. Men precis när vi skulle börja be kom en kristen finsk kvinna och hennes amerikanska man ut ur skogen. De hade vandrat i timmar och kom fram just då.

Ännu inte prenumerant? Läs Dagen gratis - klicka här.