Sebastian Stakset grep in efter Uppdrag granskning

I höstas sände Uppdrag granskning ett program om 29-åriga Sanne som plågades av drogmissbruk, psykisk ohälsa och hemlöshet. Sebastian Stakset fick hjärta för henne och i dag beskriver hon sig som troende.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Ett knappt halvår efter att Uppdrag granskning sände det uppmärksammade reportaget ”Vem ska rädda Sanne?” har reportern Anna-Klara Bankel åter mött Sanne. Och som kvällens program visar mår Sanne i dag mycket bättre.

”Jag vittnade om mitt eget liv”

En person som har varit avgörande för förändringen är Sebastian Stakset. Han berättar i programmet hur han berördes av det första reportaget om Sanne och hur han försökte att komma i kontakt med henne.

Uppdrag gransknings reporter frågar Sanne om någon annan tidigare har engagerat sig och kommit på eget initiativ och besökt henne.

– Nej. Det var första gången när jag träffade Sebastian. Men vem skulle ha tagit kontakt med mig och velat ha träffa mig? Det har liksom inte funnits någon sådan, svarar hon.

Läs mer Sebastian Stakset till Dagen.se: "Att hjälpa någon som Sanne måste börja med bön"

Sebastian Stakset ger sin syn på saken:

– Jag vittnade om mitt eget liv, liksom. Att jag själv satt fast med droger, att jag själv satt fast med psykisk ohälsa, självmordstankar och att jag hatade mig själv. Men att jag i dag är en fri man på grund av Jesus.

Han kopplade också ihop Sanne med en lokal pingstförsamling där Sanne numera har kontakt med en medlem som hon regelbundet träffar på behandlingshemmet. Enligt Expressen är Sanne nu troende.

Väckte starka reaktioner

Det första reportaget, som sändes i november i fjol, väckte starka reaktioner även hos politiker. Dåvarande socialminister Annika Strandhäll (S) kallade situationen för ”ett misslyckande för hela samhället”.

Nu uttrycker Sannes mamma Eva Dozzi stor tacksamhet till Sebastian Stakset och den lokala pingstkyrkan har engagerat sig för dottern.

– Det är fantastiskt. De kommer ju med det som samhället inte har kommit med. Får hon hjälp på vilket sätt månde vara så är jag glad för det. För jag vill att hon ska leva och ha ett liv värt namnet.

Läs mer om Sebastian Stakset

Alla tidigare artiklar
Premium Foto: Natanael Gindemo
Foto: Natanael Gindemo
Premium Foto: Johan Nilsson/TT
Foto: Johan Nilsson/TT