Sista Frizonfestivalen lockar storpublik

Ungdomsfestivalen Frizon firar i år 20 år och lägger samtidigt ner i den form det haft. – Men vi hoppas att många drömmar om framtiden kan få rötter under de kommande fyra dagarna, säger projektledaren Josef Maxson på plats på Torp.

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

Nyheter

På torsdagen började folk strömma in på festivalområdet tre mil sydväst om Örebro. Ungdomsfestivalen Frizon har blivit en uppskattad mötesplats för ungdomarna inom Evangeliska Frikyrkan (EFK).

– Festivalen Frizon har varit viktig för EFK. Här har människor blivit kristna och blivit kallade till tjänst av Gud. Många som i dag är ledare, pastorer och missionärer har gjort viktiga erfarenheter på Frizon, säger Bernth-Åke Ottosson, tillförordnad missionsdirektor som avslutar sitt uppdrag under sommaren.

Dagen når projektledaren för årets upplaga som blir en kombinerad slutfest och jubileumsfest torsdag eftermiddag. Genom telefonen hörs musik och röster.

– Ja, området sjuder redan av liv. Det är härligt att se det annars ganska döda och lugna området sjuda av alla de ungdomar som kommer, och att se hur förberedelserna under de senaste dagarna för att skapa en stor fest och ett stort jubileum tar form, säger Josef Maxson.

Han ser framför allt fram emot att få möta alla besökare och deltagare, och att få vara med på alla de gudstjänster och lovsångsmöten som kommer att hållas.

– Det kommer i år dubbelt så många deltagare som förra året. Vi har märkt en markant ökning, en stor uppslutning runt årets Frizon. Jag tror att många känner att de inte vill missa någonting som inte kommer igen - det är här det händer och inte någon annanstans.

Läs mer: Daniel Wistrand: Frizonfestivalen gjorde tron större och vackrare

 

Josef Maxson säger att han också hoppas att det blir samtal om vad som kan komma efter Frizon.

– Jag tror att samtalet runt något nytt kommer att föras här, och jag tror och hoppas att många drömmar ska få rötter. Frizon är för många det som har varit, men vi vill att Frizon också ska stå för det som kommer. Att Frizon på ett eller annat sätt ska fortsätta i framtiden.

– Men det jag ser mest fram emot är att unga människor ska få möta Jesus. Allt det vi gör här handlar om en sak, och det är att göra Jesus känd och upphöjd, säger han.