Solränderna kan avslöja mig

Tack för att du har registrerat dig!

Du kan nu läsa ytterligare 10 gratisartiklar på Dagen.se.

När jag lite efter klockan 04.00 i lördags morse trampade på min cykel mellan Vadstena och Ödeshög, omgiven av andra Vätternrundan­åkare, och solen gick upp strax bakom oss kunde jag inte annat än börja nynna på ”Härlig är jorden”. Tänk vilken ynnest att få njuta av Guds skapelse och samtidigt få känna morgonvinden i ansiktet. Att det senare på dagen blev soligt och otroligt varmt och jobbigt är en annan historia.

Efter målgång, glass, hamburgare, massage och lite vila åkte jag direkt till Götabro där jag slocknade direkt och fick en skön natts sömn. Det här blir tredje året i rad som jag bevakar Torpkonferensen. Mycket är så klart sig likt, men den vana konferensbesökaren kommer även att märka att det finns en hel del nyheter. Framför allt är det ytan mitt emot Mattorget som ser annorlunda ut.

För egen del ser jag framför allt fram emot att möta gamla och nya bekantskaper, att se hur temat ”Helande och hopp” återspeglas i programmet och att det, till skillnad från föregående år, ser ut att kunna bli lite varmare konferensväder.

Jag tar gärna emot tips på vad jag bör skriva om under veckan. Om ni ser en person som lite stelbent går runt med block och penna samt kamera – och som har tydliga solränder på överarmar och lår (om jag har t-shirt och shorts på mig) är det med ganska stor sannolikhet mig ni ser. Kom gärna fram och prata. Nu kör vi!

Läs fler artiklar om Torpkonferensen

Alla tidigare artiklar
Roland Hellsten.
Foto: Per-Johan Thörn/Natanael Gindemo/Moa Almeräng
Foto: Per-Johan Thörn/Natanael Gindemo/Moa Almeräng
ARTIKELSERIE: PÅ DJUPET MED...
Joakim Lundqvist.
Foto: Sara Källner
Foto: Sara Källner